Pla estratègic de sostenibilitat, Objectiu 2030

La nostra manera de construir el futur

Comencem una dècada carregada de reptes i oportunitats. La humanitat creix cada dia, i amb aquest creixement també augmenta la necessitat global d’aliments. Com a líders agroalimentaris d’Espanya i Europa, al Grup Vall Companys sabem que la nostra missió d’avui és oferir una alimentació millor per a demà: responsable, saludable, eficient i sostenible.


El Programa Penta és la nostra manera d’aconseguir-ho: sòlid, realitzable i transversal al llarg de tota la cadena de valor.

5 eixos concrets d’actuació

Les línies estratègiques del Programa Penta es basen en cinc vectors específics que engloben totes les dimensions de la sostenibilitat, alhora que s’adapten a la idiosincràsia especial de la cadena de valor del Grup Vall Companys.

Eix 1

Clima i circularitat

Eix 2

Benestar animal

Eix 3

Persones

Eix 4

Qualitat, seguretat i innovació

Eix 5

Gestió ètica i responsable

Objectiu 2030

El Programa Penta ha plantejat vuit objectius quantificables i realitzables.

-42

Emissions

d’abast 1 i 2

-31

Emissions

d’abast 3

-10

Consum

d’aigua

+100

De granges auditades en benestar animal

-60

Ús

d’antibiòtics

MicrosoftTeams-image (4)

Intensitat

d’R+D+I

100

Soja

responsable

100

Proveïdors

sostenibles

Som la primera companyia espanyola d’alimentació a aprovar els objectius de reducció d’emissions de GEH d’abast 1, 2 i 3 mitjançant la Science Based Targets Initiative. I ho fem en la versió més exhaustiva, en línia amb l’objectiu més ambiciós de l’Acord de París (1,5 °C).

Alineats amb els ODS 2030

Conscient dels reptes que comporta aquesta dècada, l’Organització de les Nacions Unides ha marcat 17 pautes bàsiques per a un desenvolupament sostenible a escala global. El Programa Penta en cobreix 15, pràcticament tots.

Elaboració i materialitat

El Programa Penta és fruit d’un procés de revisió en 360° de tota l’activitat del Grup Vall Companys i al llarg de tota la cadena de valor.