Grupo Vall Companys presenta a Alimentaria FoodTech la seva estratègia de digitalització carni-ramadera

image00001

El grup agroalimentari ha impulsat la Granja 5.0, l’app Vall Smart Farm i, recentment, ha creat Nealia, el seu spin-off dedicat al desenvolupament digital de la indústria

Lleida, 28 de setembre de 2023-. El Grup Vall Companys, grup agroalimentari de referència a Espanya, ha presentat a Alimentaria FoodTech la seva estratègia de digitalització carni-ramadera. El director de Sistemes Industrials del Grup Vall Companys, Joaquín Terés, ha estat un dels protagonistes de la taula rodona “Smart Agro i IA: la influència en la cadena agroalimentària”, celebrada aquest dijous a la fira més gran de la indústria de l’equipament i tecnologia alimentària.

El directiu ha debatut i analitzat la forma en què les noves tecnologies en l’agricultura i la ramaderia estan tenint una repercussió directa en tota la cadena agroalimentària. Cal destacar que el Grup Vall Companys continua apostant per digitalitzar tots els sistemes productius, sota la premissa de maximitzar l’eficiència i el benestar de totes les persones que treballen en el sector primari i l’activitat agropecuària.

Terés ha destacat alguns exemples de la digitalització que ha impulsat el grup agroalimentari, com és la Granja 5.0, una plataforma d’R+D+I fruit de la col·laboració entre els equips tècnics especialistes del Grup i els seus grangers, que té com a objectiu l’obtenció i aplicació de tecnologies que millorin la criança porcina. D’aquesta manera, destaca per la investigació, disseny i aplicació de noves tècniques d’alimentació amb l’objectiu d’optimitzar el creixement dels porcs, la seva salut i benestar, aconseguint, alhora, un menor impacte mediambiental.

“Fa anys que treballem amb intel·ligència artificial i moltes de les nostres granges integrades ja estan sensoritzades. És una tecnologia que ha vingut per quedar-se i en el futur serà clau la formació per tenir criteri i usar-la de la forma més eficient”, ha explicat Terés.

Vall Smart Farm: la tecnologia al servei del granger integrat s

A més, el Grup Vall Companys ha implementat la seva estratègia Vall Smart Farm, que busca millorar l’eficiència de les granges, l’alimentació animal i el dia a dia del granger. A través de l’app interna Vall Smart Farm, que els grangers tenen en el mòbil, es controlen valors ambientals i de consum de les granges, podent detectar i predir incidències que puguin afectar la criança. Aquest sistema reforça encara més la salut i el benestar dels animals; alhora que reforça l’aposta del Grup per a l’optimització i la sostenibilitat de les granges. A més, la mateixa aplicació inclou un campus virtual on els grangers es poden descarregar vídeos de formació i gestió ramadera.

Nealia: tecnologia 4.0 per tot el sector

Recentment, el Grup Vall Companys ha creat el seu spin-off dedicat al desenvolupament digital per als grangers aliens al Grup i a la indústria agroalimentària, en línia amb la seva voluntat de promoure el desenvolupament tecnològic de la ramaderia i fer un món rural més sostenible, resilient i fort. D’aquesta manera, l’objectiu és democratitzar la seva tecnologia, posant-la a disposició de tot el sector primari.

Aquest producte busca dotar el granger d’eines digitals perquè pugui controlar la seva granja des del mòbil i facilitar el maneig i el manteniment de les granges. En aquesta línia, Nealia compta amb gadgets IoT que permeten el seguiment constant de les variables ambientals de la granja (temperatura, humitat i CO2), proporcionant un millor control energètic, facilitant la cura òptima dels animals i informant de qualsevol incidència mitjançant alertes anticipades.

La seva última novetat és el llançament d’un servei dedicat exclusivament a la indústria avícola: un sistema d’intel·ligència i visió artificial que permet mesurar de forma constant i automàtica diverses variables de la criança dels animals i generar informes de creixement que indicaran si estan seguint de forma correcta la corba de creixement en funció de la seva genètica.

Sobre Grup Vall Companys

El Grup Vall Companys és un grup agroalimentari de caràcter familiar i líder a Espanya, fundat el 1956. El Grup Vall Companys està associat amb més de 2.100 ramaders. El model operacional del Grup Vall Companys es basa en la integració de totes les fases del procés productiu, així com en la tasca d’uns professionals implicats i altament formats en els seus respectius camps d’activitat. El Grup Vall Companys aconsegueix garantir una traçabilitat completa en tots els processos, a més d’una alta seguretat alimentària i una qualitat òptima i constant en el producte.

Contacte amb mitjans de comunicació