El Grup Vall Companys impulsa la digitalització de la seva cadena de valor davant els reptes agroalimentaris

Lluís-Castarlenas_Jornada-Colegio-de-Ingenieros-de-Cataluña

Lluís Castarlenas, CEO de Big Bang Tech i cofundador de Nealia, spin-off del Grup Vall Companys; ha estat un dels protagonistes de la jornada “Reptes d’integració de solucions de digitalització”, organitzada pel Col·legi d’Enginyers de Catalunya 

Barcelona, 17 de novembre de 2023-. Actualment, la digitalització, i, en concret, la integració de solucions digitals és una necessitat crítica per les empreses i organitzacions. Sota aquesta premissa s’ha basat la jornada “Reptes d’integració de solucions de digitalització”, celebrada aquest dijous i impulsada pel Col·legi d’Enginyers de Catalunya.

Durant l’esdeveniment, diferents professionals procedents d’empreses de diversos sectors han compartit les seves experiències en la implementació de projectes d’integració. Així, s’han pogut intercanviar vivències i aprofundir en la comprensió de les barreres i impulsors que les empreses han de superar en el seu camí cap a la digitalització.

Lluís Castarlenas, CEO de Big Bang Tech i cofundador de Nealia, spin-off del Grup Vall Companys; ha estat un dels protagonistes d’aquesta jornada. I és que, davant d’un context en què el sector agroalimentari plantejava grans oportunitats de digitalització i automatització, el Grup Vall Companys, aprofitant les seves capacitats i coneixements, va impulsar Nealia. Castarlenas ha ressaltat que “l’spin-off del grup agroalimentari ofereix tecnologia digital dissenyada per a la indústria agroalimentària, permetent augmentar l’eficiència i optimitzar processos, així com millorar la sostenibilitat i el benestar animal”. D’aquesta manera, l’objectiu és democratitzar la seva tecnologia, posant-la a disposició de tot el sector primari.

Per part seva, Pere Juncà, IT Manager de Transmesa, ha destacat la importància d’adquirir una comprensió profunda de les barreres i els impulsors de la transformació digital, amb l’objectiu de millorar els processos i resultats. “Es tracta d’una aposta per la millora de la integració i comunicació entre sistemes, que respon a una necessitat global dels processos d’ordenació de les empreses”, ha explicat Juncà.

Finalment, Davide Puliti, Value Stream Leader and Lean Manager a Hartmann, ha afirmat que “per implementar una transformació digital important és necessari tenir una visió holística”. “La transformació digital s’enfronta a reptes com la falta d’una visió i estratègia clara que pot existir a les companyies, la desconnexió entre les iniciatives digitals i d’innovació i els outputs de negoci, així com la reticència al canvi”,  ha afegit Puliti.

El Grupo Vall Companys; amb el futur de la ramaderia porcina

Una part essencial de l’estratègia de digitalització ramadera del Grup Vall Companys és la Granja 5.0, tenint en compte que permet desenvolupar sistemes que milloren el benestar animal, l’eficiència i la sostenibilitat sobre el terreny. En aquesta instal·lació es proven innovacions tecnològiques escalables a la resta de les seves granges. A més, la Granja 5.0 ajuda a establir patrons entre la conducta i les condicions ambientals per millorar el benestar i preveure estats sanitaris de forma avançada. Destaca que el Grup Vall Companys compta amb una cadena de valor agroalimentària; des de la ramaderia a la distribució comercial, totalment digitalitzada, eficient, sostenible i amb oportunitats pel desenvolupament personal. En aquesta línia, ha implementat el seu projecte Vall Smart Farm: un sistema al núvol que interconnecta granges, ramaders i integradores. Compte amb un gran nombre de funcionalitats, disponibles en dispositius mòbils, per facilitar el dia a dia dels grangers i ajudar a millorar els estàndards de benestar, atenció, salut i bioseguretat.

Sobre Grup Vall Companys

El Grup Vall Companys és un grup agroalimentari de caràcter familiar i líder a Espanya, fundat el 1956. El Grup Vall Companys està associat amb més de 2.100 ramaders. El model operacional del Grup Vall Companys es basa en la integració de totes les fases del procés productiu, així com en la tasca d’uns professionals implicats i altament formats en els seus respectius camps d’activitat. El Grup Vall Companys aconsegueix garantir una traçabilitat completa en tots els processos, a més d’una alta seguretat alimentària i una qualitat òptima i constant en el producte.

Contacte amb mitjans de comunicació