El Grup Vall Companys i bioiberica aposten per l’economia circular per produir heparina

Heparina

Neix Biovall Heparin Science, un projecte conjunt d’innovació farmacèutica amb 25 milions d’inversió i 20 llocs de treball qualificats

Estarà a Mercazaragoza, amb un volum productiu que podria satisfer la demanda anual espanyola d’heparina: 300 milions de xeringues

Saragossa, 3 de maig de 2023.-
El Grup agroalimentari Vall Companys i la companyia farmacèutica Bioiberica han presentat avui Biovall Heparine Science, el projecte empresarial conjunt que permetrà produir cru d’heparina a partir de l’extracció de mucosa intestinal porcina. Aquest projecte, clarament enfocat a promoure un sistema d’economia circular sostenible, és innovador perquè es basa en el reaprofitament i valorització d’un subproducte d’origen porcí donant-li una segona vida útil.

El projecte -que ha rebut el beneplàcit del consorci de Mercazaragoza i de l’Administració local- destaca per ser la unió de dues corporacions líders en els sectors on operen. La farmacèutica espanyola Bioiberica és la principal empresa productora al món del principi actiu (API) d’heparina, mentre que el Grup agroalimentari Vall Companys és el primer productor porcí europeu. Ambdós lideratges asseguren un procés amb els màxims estàndards industrials, amb la màxima traçabilitat des de la mucosa a l’heparina i amb la màxima seguretat i qualitat del producte.

La constitució de la nova empresa Biovall Heparine Science s’emmarca en l’ampliació de les instal·lacions que International Casing Products (ICP) -filial del Grup Vall Companys- té al polígon de Mercazaragoza. Amb l’ampliació d’ICP i la posada en marxa de Biovall Heparine Science es preveu una inversió total de 25 milions d’euros i la creació de 20 llocs de treball qualificats. També destaca el volum de fabricació de 25.000 tones de mucosa a l’any, que es traduiria en poder satisfer el total de la demanda nacional: 300 milions de dosis de producte final.

El director general de la divisió de porcí del Grup Vall Companys, Albert Morera, ha destacat que “el sector porcí sempre s’ha caracteritzat per un elevadíssim nivell d’economia circular. Avui, amb aquest projecte, ho tornem a demostrar; estant al servei de la societat amb un medicament indispensable para la salut humana”.

Per part seva, el CEO de Bioiberica, Luis Solera, ha assenyalat que “la nostra aposta per la qualitat i la seguretat es demostra amb la constitució de Biovall Heparine Science, un projecte en què consolidem l’excel·lència productiva en tota la nostra cadena de valor a Espanya en favor de la salut i la innovació”.

La molècula que salva vides humanes

L’heparina és un principi actiu farmacèutic que s’extreu de la mucosa intestinal porcina. D’aquesta manera, és essencial assegurar la traçabilitat i la qualitat durant tot el procés d’extracció.

El producte es fabricarà sota estrictes estàndards i condicions de GMP (Good Manufacturing Practices) a plantes de fabricació d’última tecnologia. Es preveu que el projecte, en el seu conjunt, tant l’ampliació d’ICP com la posada en marxa de Biovall, pugui ser realitat a partir de 2025.

Espanya, referent en producció d’heparina

El 20% de l’heparina que s’administra al món es produeix a Espanya i quasi el 40% de la consumida a Europa i als Estats Units és produïda a Bioiberica, per la qual cosa és un mercat productor de referència per al sector farmacèutic. Aquest fàrmac és un dels productes clínics més important de tota la indústria mundial, ja que és el més utilitzat per a la prevenció i el tractament de la trombosi. Ha estat declarat un medicament de primera necessitat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i s’estima que salva més de 100 milions de vides humanes l’any.

SOBRE BIOIBERICA

Bioiberica és una empresa global de les ciències de la vida. La cura de la vida humana, animal i vegetal és la seva prioritat des de fa més de 45 anys. Bioiberica és una companyia líder mundial en la producció del principi actiu de l’heparina -el principal anticoagulant que salva aproximadament 100 milions de vides a l’any-, i un referent en la fabricació de principis actius i ingredients funcionals destinats a la indústria farmacèutica, nutracèutica, veterinària, de nutrició animal i agrícola.

Bioiberica continua creixent com a empresa global amb seu a Palafolls i oficines a Esplugues de Llobregat (Barcelona). Actualment, exporta a més de 80 països, compte amb centres de producció a Espanya, Itàlia, Polònia, Alemanya, Estats Units i Brasil, i forma un equip de més de 500 professionals per oferir un catàleg de més de 100 productes.

Para más información: www.bioiberica.com

Sobre Grup Vall Companys

El Grup Vall Companys és un grup agroalimentari de caràcter familiar i líder a Espanya, fundat el 1956. El Grup Vall Companys està associat amb més de 2.100 ramaders. El model operacional del Grup Vall Companys es basa en la integració de totes les fases del procés productiu, així com en la tasca d’uns professionals implicats i altament formats en els seus respectius camps d’activitat. El Grup Vall Companys aconsegueix garantir una traçabilitat completa en tots els processos, a més d’una alta seguretat alimentària i una qualitat òptima i constant en el producte.

Contacte amb mitjans de comunicació