Nealia, Spin-Off del Grup Vall Companys, presenta el seu catàleg de serveis per digitalitzar el dia a dia del granger

Nealia

La nova companyia comercialitzarà eines disruptives per optimitzar processos, millorar l’eficiència i facilitar l’activitat ramadera a disposició de tercers

Saragossa, 29 de març de 2023.-
El Grup Vall Companys ha presentat, a la Fira Internacional per a la Producció Animal (Figan) a Zaragoza, Nealia, un spin-off del Grup, dedicat al desenvolupament tecnològic i digital per a la indústria agroalimentària i el sector ramader.

L’objectiu és crear solucions digitals per augmentar l’eficiència, optimitzar processos, millorar la sostenibilitat, el benestar animal i facilitar el dia a dia del granger amb el maneig i el manteniment de les granges.

El principal focus d’interès és dotar el granger d’eines digitals perquè pugui controlar la seva granja des del mòbil: des de regular i supervisar l’ambient de la seva granja fins a conèixer els nivells i consums de pinso i aigua, amb l’objectiu de facilitar la vida al granger i cuidar les animals sense haver de ser a la granja.

Nealia, spin-off del Grup Vall Companys, presenta el seu catàleg de serveis per digitalitzar el dia a dia del granger, El responsable de Nealia, Lluís Castarlenas, ha assenyalat: “utilitzem la innovació i les millores digitals que estan disponibles avui dia per fer-les arribar d’una forma molt senzilla i pràctica als ramaders del nostre país. Volem ser la palanca de desenvolupament davant els reptes del futur”.

App: Controlar la granja des del mòbil

En aquesta línia, Nealia compta amb gadgets IoT que permeten el seguiment constant de les variables ambientals de la granja (temperatura, humitat i CO2), proporcionant un millor control energètic, facilitant la cura òptima dels animals i informant de qualsevol incidència mitjançant alertes primerenques.

La companyia també permet la instal·lació de sensors amb sistemes al núvol per poder seguir i analitzar el consum dels animals i els nivells a les sitges, amb previsions de buidatge per optimitzar les comandes. A més, es pot automatitzar el subministrament de pinsos, i tenir un control digital de les comandes directament amb els proveïdors.

Balances amb visió artificial per al sector avícola

D’altra banda, dedicat exclusivament a la indústria avícola, Nealia compta amb un sistema d’intel·ligència i visió artificial que permet mesurar de forma constant i automàtica diverses variables de la criança dels animals i generar informes de creixement que indicaran si estan seguint de forma correcta la corba de creixement en funció de la seva genètica.

Origen: els casos d’èxit del Grup Vall Companys

La creació de Nealia és gràcies a l’experiència d’èxit de tecnificació i digitalització de les granges del Grup Vall Companys. Gràcies a la seva experiència acumulada, s’ha optat per posar a disposició d’altres operadors del sector els avanços tecnològics per fer de la ramaderia un sector més eficient, més competitiu i més modern.

En aquest sentit, el director de Sistemes Industrials del Grup Vall Companys, Joaquín Terés, ha assegurat que “la voluntat del Grup sempre ha estat agilitzar el dia a dia dels grangers integrats”. “La digitalització ha estat clau per millorar la producció ramadera i ara també serà clau perquè els grangers puguin conciliar millor el seu dia a dia agrícola i agropecuari amb la seva vida personal gràcies a les nostres eines”, ha afegit Terés.

Sobre Grup Vall Companys

El Grup Vall Companys és un grup agroalimentari de caràcter familiar i líder a Espanya, fundat el 1956. El Grup Vall Companys està associat amb més de 2.100 ramaders. El model operacional del Grup Vall Companys es basa en la integració de totes les fases del procés productiu, així com en la tasca d’uns professionals implicats i altament formats en els seus respectius camps d’activitat. El Grup Vall Companys aconsegueix garantir una traçabilitat completa en tots els processos, a més d’una alta seguretat alimentària i una qualitat òptima i constant en el producte.

Contacte amb mitjans de comunicació