ICP exposa a Figan el valor del porc més enllà de la carn

icp notice

La companyia aposta per l’aprofitament de tots els subproductes del porc, que abans acabaven sent residus, i que ICP treballar per a convertir-los en productes i ingredients per a la indústria “Pet Food” i la indústria farmacèutica, entre d’altres

Saragossa, 29 de marzo de 2023.-
La companyia del Grup Vallcompanys International Casing Products (ICP), dedicada a la preparació, processat i selecció de productes de tripa natural per a embotits, ha presentat a la Fira Internacional per a la Producció Animal (Figan) a Zaragoza la seva aposta per l’aprofitament i revaloració de tots els subproductes del porc.

Durant la conferència celebrada sota el nom Economia Circular: valorar el porc més enllà de la carn, el director d’ICP, Nacho Echeverría, ha exposat la tasca de la companyia en fer aquesta “valoració” dels subproductes procedents del sacrifici i especejament del porc, a més de les indústries que se’n beneficien.

Echeverría destaca que “la valoració dins la mateixa indústria alimentària necessita un alt grau d’innovació que faci que un subproducte, que podria ser considerat un residu, sigui utilitzat com a matèria primera susceptible de ser transformada en productes comestibles i desitjables pels consumidors, que són a més una font excel·lent de nutrients, com ara aminoàcids essencials, minerals i vitamines”.

ICP exposa a FIGAN el valor del porc més enllà de la carn

Cal destacar que una de les principals vies d’aprofitament de les vísceres blanques i vermelles és l’ús directe com a aliment. Les vísceres blanques i vermelles del porc són considerades com una delícia en països com la Xina, Filipines, Japó, Corea del Sud, Tailàndia, Malàisia, Mèxic, etc. ICP s’encarrega de seleccionar-les, netejar-les, envasar-les i congelar-les per a la seva posterior comercialització i expedició, tot sota els estàndards higiènic-sanitaris més exigents.

Productes de gran utilitat per a embotits i medicaments

D’altra banda, les tripes de porc són obtingudes com un producte secundari en el sacrifici del porc en les sales de tripes on opera ICP. Es tracta de l’embolcall estrella per a l’elaboració d’embotits, tant cuits com curats, ja que compta amb múltiples beneficis davant d’altres alternatives existents en el mercat (permeabilitat, elasticitat, comestibles, biodegradables i ecològiques).

El greix de porc és habitualment utilitzat com a greix comestible de forma semblant a la mantega, les qualitats de la qual depenen de la part del porc d’on procedeix i de la forma en què ha estat processada. També es descriu la seva utilització en la fabricació de sabons i cremes.

A més, la cura de les nostres mascotes exigeix cada dia una major atenció per la seva alimentació. Des d’ICP se subministra un producte fresc i sa com a ingredient per a l’elaboració de pinsos i menjars. D’aquesta manera, s’aconsegueix minimitzar al màxim el malbaratament alimentari, alhora que es promouen pràctiques d’economia circular.

Finalment, el sector porcí està connectat estretament amb la indústria farmacèutica, ja que molts medicaments importants són derivats d’origen animal. A les sales de tripes d’ICP s’encarreguen d’extreure la mucosa de l’intestí del porc per a la seva utilització com a ingredient en l’elaboració d’heparina. També, l’extracció del pàncrees, òrgan valorat per les seves propietats digestives (dissolució de sucres, carbohidrats i lípids), fa que la indústria farmacèutica l’utilitzi com a ingredient en la fabricació d’insulina.

Traçabilitat total i garantia de qualitat

ICP, amb seu a Mercazaragoza, ha passat de produir 4,5 milions de tripes el 2016 als gairebé 12 milions que produeix actualment, mantenint un ritme de creixement de doble dígit en els últims anys. La companyia compta amb un taller de calibratge propi a Zaragoza, on controla la traçabilitat del producte, oferint als seus clients un nivell extra de garantia, versatilitat i personalització.

Sobre International Casing Products

L’empresa ICP, fundada el setembre de 2012 i integrada al Grup Vall Companys, està especialitzada en tripa natural. Compta amb 8 plantes de producció localitzades en cada un dels escorxadors dels quals obté la matèria primera, així com unes modernes i innovadores instal·lacions localitzades a Mercazaragoza, al costat de la Terminal Marítima de Zaragoza. Avui dia, la companyia processa els quasi 12 milions de tripes naturals, destinades a la producció d’embotits cuits i curats, i comercialitza productes de menuts i carn ibèrica que exporta a més de 30 països de tot el món.

A més, treballa junt amb indústries farmacèutiques, a les quals, després de les corresponents auditories de qualitat, proveeix de diferents articles que serveixen com a matèria primera per a l’elaboració de medicaments, com ara la insulina o l’heparina.

Finalment, com a part de l’ambiciosa aposta per l’economia circular que impera al Grup Vall Companys, l’empresa ICP aprofita certs subproductes com a ingredients per a l’elaboració de greixos, mantegues, pinsos i menjar per a mascotes.

Sobre Grup Vall Companys

El Grup Vall Companys és un grup agroalimentari de caràcter familiar i líder a Espanya, fundat el 1956. El Grup Vall Companys està associat amb més de 2.100 ramaders. El model operacional del Grup Vall Companys es basa en la integració de totes les fases del procés productiu, així com en la tasca d’uns professionals implicats i altament formats en els seus respectius camps d’activitat. El Grup Vall Companys aconsegueix garantir una traçabilitat completa en tots els processos, a més d’una alta seguretat alimentària i una qualitat òptima i constant en el producte.

Contacte amb mitjans de comunicació