Granja Finet és guardonada amb el premi excel·lència a Figan 2023

Entrega-premio-FIGAN

Integrada al Grup Vall Companys, ha estat reconeguda pels seus estàndards de sostenibilitat, benestar animal i bioseguretat

Saragossa, 28 de març de 2023.-
La Granja Finet (Arbeca, Lleida), dedicada a la criança de gallines reproductores i integrada al Grup Vall Companys a través de la seva filial Pondex, ha estat guardonada avui amb el Premi Excel·lència per Figan. L’entrega de premis ha tingut lloc aquesta mateixa tarda, en el marc de la Feria Internacional para la Producción Animal, Figan, que ha començat avui i tindrà lloc fins al 31 de març.

La Granja Finet ha estat valorada pels seus alts estàndards de sostenibilitat, de benestar animal i de bioseguretat que l’han portat a tenir uns exitosos resultats de criança; convertint-la en una de les granges integrades de referència a Pondex i al Grup Vall Companys.

Granja Finet es galardonada con el Premio Excelencia en Figan 2023

La família Carrera, propietària de la granja, té més de tretze anys d’experiència en ramaderia avícola. Ara veuen recompensat el seu treball diari amb aquest reconeixement a la seva granja d’última generació. Marc Carrera assegura que, “sense l’esforç dels treballadors això no hauria estat possible, com tampoc sense el suport del Grup Vall Companys, especialment de la seva filial Pondex i tota la tecnologia instal·lada per part de l’empresa News Farms”.

Per part seva, Josep Bajona, veterinari i responsable de l’àrea de reproductores de Pondex, assegura que des de la companyia integradora sempre volem treballar amb els millors grangers. “Amb el seu treball diari no només crien animals per produir aliments de qualitat; sinó que contribueixen a prestigiar un sector que mai para i sempre treballa per alimentar la societat”.

Granja Finet, benestar i excel·lència en la cura dels animals

En l’àmbit de benestar animal, la granja compta amb tots els mecanismes necessaris per tenir una òptima ventilació i, a la vegada, poder mantenir temperatures de confort pels galls i les gallines; independentment de l’època de l’any. També s’ha dotat l’explotació amb filtres de llum, amb l’objectiu d’adaptar els temps d’il·luminació com la intensitat lumínica per incrementar el benestar de les aus.

Respecte al nivell de sostenibilitat, la Granja Finet està totalment compromesa amb la reducció d’emissions gràcies a la instal·lació d’energia fotovoltaica, “arribant al límit d’autosuficiència energètica amb una inversió rendible amb energies renovables”. L’explotació té un estalvi de 42.491 kg de CO2 a l’any, la qual cosa representaria 297.140 km recorreguts en cotxe o 254 arbres plantats. La inversió en energia verda permet a la granja estalviar més de 150.000 euros a l’any en costs energètics. A més, l’autoconsum eludeix que s’hagi de transportar l’energia amb torres d’electrificació, evitant així l’impacte ambiental i visual.

L’estalvi hídric també forma part del seu dia a dia. Concretament, s’aposta per minimitzar el consum d’aigua. Tota l’aigua utilitzada procedeix de dos pous adjacents. En tractar-se d’una zona de regadiu en manta, l’aigua prové dels excedents dels camps.

Finalment; subratllar que, en bioseguretat, l’explotació disposa de totes les mesures necessàries per evitar patologies contagioses com tancat perimetral ampli, potabilitzadora d’aigua subministrada, vestuaris amb dutxes individualitzades, política de desinfecció de tots els materials que entren a l’explotació, tractament d’aigua als coolings, una superfície externa totalment diàfana i absència d’entrades per a rosegadors.

Sobre Grup Vall Companys

El Grup Vall Companys és un grup agroalimentari de caràcter familiar i líder a Espanya, fundat el 1956. El Grup Vall Companys està associat amb més de 2.100 ramaders. El model operacional del Grup Vall Companys es basa en la integració de totes les fases del procés productiu, així com en la tasca d’uns professionals implicats i altament formats en els seus respectius camps d’activitat. El Grup Vall Companys aconsegueix garantir una traçabilitat completa en tots els processos, a més d’una alta seguretat alimentària i una qualitat òptima i constant en el producte.

Contacte amb mitjans de comunicació